Můžu být homosexual?

Dobrý den paní doktorko. Mám na vás jeden dotaz.můžu být homosexual , když mě vzrušuje heterosexuální porno. Nebo když neonanuju u porna tak si představuju , že mám sex se spolužackou. Asi tak dvakrát sem se otočil po klukovi ale když jsem si skoušel představit sex sním , tak se mi skoro vůbec nestopořil penis, až po nějakých 6 minutách onanie. Se objevila slabá erekce. Potom jsem se zkoušel dívat na fotku , kde byl on a onanovat nad ní ale tam se erekce neobjevila skoro vůbec. Ale při představě sexu s tou spolužačkou se erekce objeví vždy tak do 1-2 minut, ale pořádná.v té představě si představuju i sebe.asi tak před 4lety jsem byl u psycholožky , ale ne kvůli sexuální orientaci , ale kvůli něčemu úplně jinému. A tam mi ukazovala různé obrázky , na kterých byly postavy, které vždy něco dělali. A já měl odpovědět , co si pod těmi obrázky představuju . Když jsem na ně odpověděl , tak mě poslala na chodbu a zavolala si moje rodiče a řekla jim , že sice jsem zženštilý , ale že to nemusí znamenat , že bych byl homosexual. Prosím vás mohla by jste mi vysvětlit , co přesně znamená pojem zženštilý, a říct mi podle toho co jsem vám tu napsal , jestli můžu být homosexual , nebo ne. Já doufám že ne. A ještě jeden dotaz . Četl jsem , že homosexual může mít sex se ženou, aniž by si představoval v té posteli nějakého muže. Je to pravda? Strašně vás prosím odpovězte ještě dnes. Děkuju předem.

Odpověď odborníka:

Pavle, vidím, že usilovně a opakovaně "zasypáváte" různé rubriky této poradny v podstatě stále stejným dotazem, a to ve mně vzbuzuje dojem, že podstata Vašeho problému je možná někde jinde, než v nejistotě ohledně sexuální orientace. Vaše otázka "můžu být homosexuál?" + obava z Vaší údajné zženštilosti jako by už hraničila s nutkavou myšlenkou, která Vás znepokojuje stále dokola, přestože jste již na tomto místě obdržel několik odborných odpovědí. Znovu a znovu chcete získat ujištění a uklidnění, že homosexuál nejste. Nikdo zde Vám není a nebude schopen ve Vašem věku a na základě několika uvedených faktů stoprocentně stanovit Vaši sex. orientaci, byl by to jen odhad. Je však potřeba ptát se, kde se vzal ten neklid ve Vás a kde jsou kořeny té Vaší nejistoty. Domnívám se, že počátek Vašich starostí je nutno hledat v oné návštěvě psycholožky před 4 lety a v tom, jak na Vás tato návštěva a její závěry zapůsobily. Od té doby jste evidentně stále negativně "poznamenán" tím, co se tam událo, a bylo by vhodné tuto záležitost zpětně zpracovat, k čemuž slouží např. technika bdělé regrese. Myslím, že by Vám výrazně pomohlo a ulevilo, kdybyste se touto cestou vymanil z těch mučivých vracejících se pochybností a úvah na uvedené téma. Důležitost odpovědi, zda jste nebo nejste homosexuál a zženštilý, by pak pozbyla na významu a Vy byste se mohl normálně a nerušeně věnovat jiným životním sférám. Chcete-li najít ztracený klid a zbavit se svého strachu a znepokojivých myšlenek, obraťte se na regresního terapeuta. Nechcete-li čekat do plnoletosti, bude k tomu potřeba přibrat zákonného zástupce (jako doprovod, který pak počká venku), ale věřím, že každý rodič bude rád, když jeho dítě projeví zájem absolvovat jedno či dvě sezení za účelem osobnostního rozvoje. Pokud to nemáte daleko, můžete se v případě zájmu objednat ke mně. Přeji Vám hodně štěstí a úspěchů do Vašich budoucích partnerských vztahů.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: