Můžu být těhotná ?

Dobrý den, mám na vás jeden dotaz. Je mi 17 let a už asi rok beru hormonální antikoncepci.V minulém měsíci jsem si nezapomněla vzít ani jednu pilulku.Menstruaci mám pokaždé spožděnou o 2-3 dny. Minulý měsíc jsem dobrala platíčko HA a následovalo 7 bílých prášku, které beru v době menstruace. Bílé prášky jsem vzala v prní i v druhý den, ale v druhý den jsem večer měla nechráněný pohlavní styk (přítel do mě však neejakuloval). Druhý den se menstruace,hned ráno, normálně dostavila a trvala stejnou dobu jako vždy. O 10 dní později jsem si dělala těhotenský test a vyšel negativní, i tak mám pořád strach a pořád se pozoruji zda na sobě neuvidím nějaké příznaky těhotenství. Test jsem opakovala asi 13. den po pohl. styku a vyšel také negativní (po 6 minutách jsem výsledek už neodečítala jak mi radil návod na testu, ale ted když jsem se na starý test podívala byla tam vidět i druhá velmi slabá čárka, může to něco znamenat?). Předem děkuji za rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proč si děláte těhotenské testy, když užíváte antikoncepci, jak sama uvádíte bez chyb, a menstruace se dostavuje také pravidelně? Starý test nemůžete navíc už vůbec hodnotit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Články: Tipy pro kvalitní spánek aneb Jak se vyspat dorůžova
Těšíte se po náročném dni...
Crohnova choroba – účinná úleva pro pacienty existuje
Články: Crohnova choroba – účinná úleva pro pacienty existuje
Crohnova nemoc je zánětlivé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x