Můžu být těhotná

Dobrý den, Chtěla bych se s Vámi poradit. Asi před měsícem jsem vysadila antikoncepci,při braní jsem měla menstruaci pravidelnou a nyní jí mám dostat a má už týden zpoždění,je to normální , že se takhle po vysazení prážků MS zpozdí,nebo je to nějaká porucha? Už nevím co dělat,tak se obracím na vás. Mooc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stává se, že první cyklus po dlouhodobém užívání antikoncepce bývá prodloužen, tedy že menstruace přichází se zpožděním. Není to žádná porucha, pokud zpoždění nepřesáhne 2-3 měsíce. Také je nutno počítat s tím, že menstruační cyklus po vysazení antikoncepce bývá stejný, jako před nasazením, tedy byl-li před nasazením nepravidelný, takový bude i teď. Těhotenství samozřejmě vyloučit nemůžeme, nicméně to lze jednoduše zjistit těhotenským testem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: