Můžu být těhotná?

Dobrý den, užívám antikoncepční přípravek Regulon. Ve středu jsem si zapoměla vzít tabletku v obvyklou dobu, užila jsem ji až o 14 hodin později. Byla to tabletka číslo 20. Na internetu jsem se v příbalovém letáku dočetla, že pokud žena zapomene užít tabletku ve třetím týdnu užívání, je potřeba začít užívat další balení bez obvyklé týdenní přestávky s tím, že není nutná další forma (bariérová) antikoncepce. Ve středu jsem tedy měla poslední tabletku, ve čtvrtek jsem začala užívat další balení a ten den jsem začala i krvácet. Včera (pátek) jsme měli s partnerem pohlavní styk, chci se zeptat, zda je nějaká možnost, že jsem mohla otěhotnět a zda příbalový leták na internetu nelhal? Ještě bych se chtěla zeptat, obvykle začínám krvácet třetí den po užití poslední tabletky z balení, ale tento měsíc pro mě byl psychicky náročný, je možné, že kvůli stresu se obvykle velmi pravidelná menstruace takhle rozhodí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, RougeRose! Samozřejmě je možné, že Váš menstruační cyklus je "rozhozený" : jak stresem, tak narušením dávkovacího schematu. Možnost otěhotnění u Vás stoupla dosti nepatrně, ale klidně si udělejte těhotenský test a po zbytek současného cyklu používejte alternativní metodu kontracepce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: