Můžu být těhotná při braní antikoncepce

Mám na Vás dotaz. Už tři roky beru antikoncepci Minerva. Prášky beru poctivě každý den ve stejný čas. S přítelem jsme spolu spali po celý měsíc kdy jsem prášky brala a potom i jednou v období sedmidenní pauzy kdy má přijít menstruace (přesně dva dny potom co jsem dobrala poslední prášek). Menstruaci jsem dostala včas, ale je hodně slabá už druhý den jako bývá na konci a to se mi ještě nikdy nestalo. Jinak se cítím ale dobře. Ale mám strach jestli nemůžu být těhotná. Myslíte, že je to možné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hezký den Terezo, děkuji za dotaz, domnívám se, že je velmi nepravděpodobné, abyste byla těhotná. Došlo např. k tomu, že byste užívala společně s antikoncepcí i jiné léky, např. antibiotika? Slabší menstruační krvácení, při užívání antikoncepce hovoříme o tzv. krvácení ze spádu, se může během užívání hormonální antikoncepce vyskytnout bez konkr. příčin. Pro Vaši jistotu můžete zkusit provést těhotenský test. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: