Můžu otěhotnět?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat. V době očekávané menstruace jsem vysadila antikoncepci jako obvykle jenže menstruace se nedostavila,dostavila se až po 4-5 dnech (tzn.antikoncepci jsem neužila 9 dní místo 7.... 5. den menstruace jsem antikoncepci užila) Dále jsem antikoncepci užívala pravidelně.Po 10 dnech jsem měla nechráněný styk.Je možné otěhotnění ? Mám celkem velké pochyby o účincích antikoncepce :( Užívám antikoncepci Vreya. Předem děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

dobrý den, moc dobře nerozumím ,jak jste dělala pauzu.vždy je nutné neužívat antikoncepci jen 7 dní.pokud jste užila tabletu až po 10 dnech místo 7, je výrazně snížena účinnost antikoncepce.doporučuji užívat navíc bariérovou antikoncepci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
opožděná menstruace | Od: Markéta | 8.1.2014 21:56
dobrý den prosím o radu..beru antikoncepci
Nuvaring.Opozdila se mi menstruace a dostala sem
to jeden den před nasazenim nového kroužku..a
nevim jestli si kroužek mám nasadit tak jak ho
normálně mám brát nebo počkat až přestanu
menstruovat..nevim co mám dělat předem děkuju za
odpověď
reagovat
re:opožděná menstruace | Od: Administrátor | 10.1.2014 09:17
Dobrý den Markéto,
zkuste svůj dotaz přímo položit lékaři na našich stránkách http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik do poradny. Zde se Vám bude náš specialista věnovat a na Váš dotaz Vám odpoví.

Děkujeme
Administrátor
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: