Můžu se ode mne přítelkyně nakazit kondylomaty, když je mám? a co hiv?

Dobrý den, jsem si celkem jistý, že mám kondylomata. Na netu jsem četl něco o přenášení HIV takže jsem dostal strach o přítelkyni. Je mi 15 let pohlavní styk jsem s partnerkou neměl až na orální sex to znamená ústy, ale to já jenom jí ona mne ne. A pak na masturbaci vzájemnou došlo.. Nevím zda jsem neměl při masturbaci já - jí poraněné ruce.. chci položit dotaz.. je možné, že skutečně může chytnout aids? mohla se nakazit i kondylomaty? jsem mladý a ještě tomu nerozumím a tak se ptám odborníka.. omlouvám se za gramatiku. A děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přenos se zcela jistě vyloučit nedá, ale virus který způsobuje kondylomata je jiný typ než ten který způsobuje rakovinu čípku, ideální řešení by byla vakcinace vakcinou Silgard. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: