Mycopasma

Diagnóza u přítelkyně zní mycoplasma, jestli to píšu správně. Už od našeho PRVNÍHO styku, což je asi půl roku, ji uvnitř bolelo, píchalo..až někde "vzadu" v děloze. Nevěnovali jsme tomu moc pozornost. Někdy to bylo více, někdy vůbec nebo jen málo. Pak nás napadaly různé úvahy, že to může být délkou penisu, něco s děložním čípkem apod. Nakonec jsem přítelkyni přiměl zajít si na gynekologii, kde doktor nic neviděl a až z výsledků výtěru nám řekl toto. Že prý to nic není, že se to jednoduše přeléčí a dostali jsme oba Deoxymykoin na 10 dní po 12h brát. Přítelkyně se však na nic dalšího nezeptala. Mě však zajímá oč jde. Vygooglil jsem jen cosi o bakteriální infekci. Ale kde se to vzalo ? Od minulého partnera nebo klidně z veřejného wc jako třeba chlamydie ? Proč já žádné problémy nepociťuji. Přeci jen půl roku je už dlouhá doba. Můžeme mít nadále nechráněný styk aniž bychom se obávali, že se to objeví znovu? Máme si po přeléčení vyměnit povlečení a podobná opatření? Stačí když na kontrolu potom půjde jen ona? Má jít až po dvou měsících a já prý na urologii nemusím vůbec. Děkuji moc, hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobý den, u mužů se moc neprojevují, ženy mívají bolesti v podbřišku a výtoky, můžou potrácet. Infekce je sexuálně přenosná, bazén je také možnost. Infekce mohla být přítomna již delší dobu než půl roku. Během léčby a do kontrolních testů doporučuji sexuálně abstinovat nebo použít v krajním případě určitě kondom.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: