Mycoplasma pneumoniae

Dobry den. Byla mi zjistena mycoplasma pneumoniae igg,iga,igm. Jsem objednana k infektologovi. Mam podezreni, ze jsem tehotna, udelam si dnes test. Da se to lecit i v tehotenstvi? Nebude mit vliv mycoplasma na plod?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Veroniko. Z Vašeho textu není zjevné, proč Vám byly uvedené testy provedeny, což je podstatné pro jejich hodnocení, důležité jsou také hladiny jednotlivých typů protilátek. Mycoplasma je běžný původce infekcí dýchacích cest a tudíž přítomnost protilátek je běžná i u zcela zdravého člověka. Jste-li bez potíží ukazujících na aktuálně probíhající infekci, netřeba s tím dělat nic. Obraťte se tedy především na toho lékaře, který Vám nechal testy provést, zda je nutné to řešit na infektologii je poněkud sporné (opět - jde o to, jaké máte potíže, nikoliv o krevní výsledky).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: