Mycoplasma v tehotenstvi

Dobry den, jsem ve 22tt a nemam zadne problemy. Gynekolog mi ale delal stery a nasel mycoplasmu s tim, ze muze vyvolat predcasny porod (zadne problemy ale nemam, pouze me kolem 20tt bolely vazy,to ale preslo po horcikove injekci a magnosolvu a tudiz to bylo zrejme svaloveho puvodu). Pan doktor mi predepsal antibiotika, ktere se ovsem bojim brat, nebot po nich mam vzdy kvasinky a to nejmene na pul roku. Navic ted v tehotenstvi se mi opravdu prici brat preventivne antibiotika, kdyz necitim zadny problem. Cetla jsem, ze se tyto stery nedelaji vsem tehotnym a pritom je ma temer polovina zen - a rodi normalne, aniz by o myco.vedely. Kdyby byl jakykoliv problem, hned bych antibiotika brala, ale takhle preventivne, kdyz ma myco kazda druha, mi to prijde zbytecne. Zadam Vas o Vas nazor a jsem s pozdravem. Dekuji predem za brzkou odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. U těhotných žen, které trpí genitální formou mykoplazmat či chlamydií, byl pozorován častěji předčasný odtok plodové vody. Pozitivní nálezy odhalujeme i u žen, které nemají žádné potíže. Prevence je obtížná. Pomocí odběru krve ze zastoupení jednotlivých protilátek lze zjistit, zda u Vás probíhá akutní fáze infekce nebo zda máte jen tzv. paměťové protilátky. Podle toho bych se pak řídil s ev. léčbou.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: