Mykoplasmata

Dobrý den, roky trpím opakovanými záněty moč. měchýře. Před 3 měsíci jsem byla prvně přímo na urologi, kde mi lékař nenašel nic kromě ureoplasmat a stanovil to jako příčinu mých problémů. Týden jsem (než přišly výsledky kultivace) jedla Amoksilav (zlepšení žádné), pak týden Klacid (zánět moč. m. zmizel, ale dostala jsem po něm zánět dásní a bolely mě ke konci už docela hodně ledviny). Klacid vysazen a jedla jsem 9 dní azithromycin. Po týdnu jsem šla na testy a kromě U. urealyticum jsem měla navíc ještě pozitivní mykoplasma hominis. Předepsán doxyhexal na 20 dní. Pak jsem změnila urologa, vysazen doxyhexal (po 10 dnech braní, prý to musí stačit), napsán Uro-vaxom na 3 měsíce, pak čekání 5 týdnů, než jsem šla na nové testy. Můj dotaz zní, jaká je vaše osobní zkušenost od pacientů se zbavováním se těchto bakteriíí (čím, jaké dávkování a jak dlouho)? Jak dlouho po dobrání ATB se může v tomto případě jít na testy moči, aby nebyly ani falešně negativní, ale ani falešně pozitivní, jak mi tvrdila poslední lékařka? Je Uro-vaxom v mém případě k něčemu, když je zaměřen hlavně na posílení imunity při infekcích způsobených E. Coli? Lékařka už mě totiž v případě, že budou testy opět pozitivní, odmítla dál léčit, ale přítel má už vše negativní a já ho samozřejmě nechci zpátky nakazit (po celou léčbu používáme kondom, ale chceme mít už také rodinu). S tím souvisí ještě poslední dotaz, jak často jsou spojována mykoplasmata s potraty a s problémy s otěhotněním? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na tyto baktérie působí dobře makrolidy (Klacid), chinolony, ale především jsou doporučovány tetracykliny (Doxyhexal). Léčba by tedy měla být dostatečná, stačit by měla po dobu dvou týdnů. Uro-Vaxom je v tomto případě zbytečný. Pravděpodobnější je účinek probiotik typu Uroval, Urivac. Pošlete na vyšetření vašeho sexuálního partnera - je možné, že Vám infekci předává.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Přeléčení partnera | Od: Vladimir | 29.4.2016 11:29
Pokud jako partner mám Ureaplasma
urealyticum negativní a urolog tvrdí že nejsem
infekční, mohu nějak vysvětlit přítelkyni, že mi
nikdo antibiotika nenapíše abych se přeléčil? Její
urolog doporučil přeléčení partnera, na internetu
někdo totéž doporučuje. Jsem ochoten i tyto
"zbytečné" prášky do sebe házet, když tím
přítelkyni uklidním. Tvrdí že jí žádný papír od
doktora nepomůže, když by dostala infekci
znovu. Kdo mi ty zatr... antibiotika může napsat?
Chápu že je zoufalá, má dlouhodobé bolesti.
reagovat
re:Přeléčení partnera | Od: uLékaře.cz | 13.5.2016 08:53
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: