Mykoplazma pneumoniae

Dobry den, cca pred rokom a pol som mala problemy z neustalym dusivym kaslom ktory neustaval zhruba mesiac vtedy sa mi po prvy krat zistila mykoplazma pneum. z hodnotou 15. Kasel mi liecili beznymi sirupmi proti kaslu plus som od imunologicky dostala balenie imunoru nakolko mam od narodenia poskodenu imunitu. Od vtedy som mala neustale problemy s unavou, zimnicmai, bolestou svalov. V januari tohto roku som opat ochorela mala som silnu nadchu a suchy dusivy kasel, ktory neprestaval ani po odzeneni nadchy. Navstivila som lekarku, ktora mi vzala krv na mykoplazmu a vysledok bol 29. Dostala som fromilid 500mg jedno balenie a solmucol granulat 200mg plus imunor a toto bolo vsetko priznaky mi sice ustupili ale stale pokasliavam a pocitujem silnu unavu, obcas musim spat aj cez den. Som z toho uz zufala, mam pocit ze lekari moj stav neriesia. Na poslednej kontrole som lekarke povedala ze kasel ustupuje a nadchu uz nemam, tak sme sa rozlucili bez toho aby som vedela co vobec s tou mykoplazmou je. Neboli ziadne kontrolne testy ci ATB pomohli alebo nie, preto vas prosim o radu ako mam dalej postupovat. Je hodnota mykoplazmy 29 nizka na liecbu alebo, len lekarka zanedbava liecbu. Za odpoved velmi pekne dakujem.

Odpověď odborníka:

dobrý den diagnostika ochorenia vyvolané mykoplazma pneumoniae sa robi z vyšetrenia krve. Tzv Titry protilatok sa meraju v niekolkych triedach a na zaklade potiaži sa potom pristuuje k liečbe, Tym chcem povedat že neexistuje vezba hodnota vysoká nízka ci pozitivna a negativna. Neviem ake boli hodnoty u Vas v triedach, ale podla popisu ak Vám bolo povedané že mate pozitivne protilátky a znamky aktivneho ochorenia, tak je potřeba liecit minimalne 3-4 týždne antibiotikami zo skupiny makrolidov, to vie lekár, mukolytika typu solmucol, mukosolvan nie su vobec indikované, naopak při dráždivom kašli ten este zhoršuju, nakolko dráždia hlienove zliazky a tym sa kašel zhoršuje. Vhodná je laboratorna kontrola po liecbe s odstupom aspoň 1 mesiac po liečbe. s pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Smršť hormonů zvaná menstruační cyklus, víte o něm všechno?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Závislost na opiátech
Články: Závislost na opiátech
Drogy ze skupiny opiátů...
B-komplex: ideální potrava pro nervy
Články: B-komplex: ideální potrava pro nervy
Možných příčin postižení...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: