Mykoplazmata

Dobry den, rada bych si udelala jasno,jelikoz nazory se ruzni. Je potreba lecit mycoplazma genitalium, hominis a ureaplazmu, pokud nezpusobuji zadne obtize? A co v pripade planovaneho tehotenstvi? Rika se, ze tyto bakterie se bezne nachazi v pochve, takze i kdybych se od nekoho nakazila, muj imunitni system muze infekce zvladnout a nedojde k jejich rozsireni(tedy testy budou negativni)? Pouze pokud je jich nadbytek-pak teprve zpusobuji obtize,spravne? A jeste jeden dotaz-od mozne nakazy ubehlo jich 8 mesicu, prokaze se mykoplazmata z moči?? A ze stěru? A co se týče chlamydií, po osmi měsících od možného nakažení-prokáže je stěr? (Krevní testy Iga -byly pozitivní,Igg negativní,Igm se neprovádělo a nyní čekám na výsledky sterů-ale nevím,zda-li stěry mají po takové době vůbec smysl)? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Mykoplazmata způsobují několik chronických onemocnění, včetně únavového syndromu, fibromyalgického syndromu, syndromu Války v zálivu a revmatoidní artritidy. Co se týče akutních onemocnění, tak mykoplazmata způsobují pneumonie (zápaly plic), bronchitidy, záněty močových cest, záněty v oblasti genitálu. Byl prokázán 49% podíl infekce Ureaplasma urealyticum u žen s chronickým vaginálním fluorem. Nejvyšší prevalence byla ve věkové kategorii mezi 25 a 30 lety. Jako preparáty první volby v terapii ureaplamové infekce volíme doxycyklin a klaritromycin v 10denním dávkovacím schématu s úspěšností léčby blížící se 95 %. Závěr: Ureaplasma urealyticum a mykoplasma je neprávem opomíjený původce chronických poševních výtoků, zejména u mladších žen. Jeho diagnostika a léčba je přitom nekomplikovaná a velmi úspěšná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: