Mykoplazmata

RE: -------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den.Není správné,aby se jakýkoliv lékař "zvenku" vyjadřoval bez podrobnějších znalostí stavu k postupu kolegů.Diagnosa se u pacienta stanovuje zásadně na základě klinického vyšetření.Pomocnými vyšetřeními si lékař svou pracovní diagnosu potvrzuje,nebo ji modifikuje..S tzv.atypickými patogeny/např.chlamydie,mykoplasmata../je to docela složité.Pokud jsou původci zánětu plic/tedy dostanou se až do plicních sklípků../vyvolávají zcela jinou odezvu makroorganismu než "klasičtí"vyvolavatelé/pneumokoky../.Proto je i zcela zvláštní poslechový nález a rtg obraz.Léčba je makrolidovými antibiotiky-tedy přesně taková,jakou jste Vy a synek podstoupili.. Paní doktorko, mockrát děkuji za Vaši odpověď. Ještě jeden dotaz. Když by to byl u syna též zápal plic vyvolaný chlamydiemi jako u mě, ale nepotvrzený (vzhledem k tomu, že nebylo provedeno rtg), stačilo by na léčbu Klacid na 7 dní? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den-nerada komplikuji situaci-Klacid má různé formy tablet/také tzv.SR-slow release/-závisí tedy na dávce.Roli hraje také hmotnost pacienta a jeho stav.Myslím,že se nemusíte bát položit stejnou otázku své/resp.synově/lékařce-ale pokud možno před tím,než syn léčbu ukončí,aby se případně mohlo další dávkou navázat.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: