Mykoplazmata

Dobrý den, po dlouhém léčení různých výtoků, pálení, atd mi byla zjištěna nemoc mykoplazmata - paní doktorka mi tvrdí, že tenhle problém je přenosný pouze pohlavním stykem, tudíž jsme si ho s partnerem přinesli z minulých vztahů a nebo nevěrou.. V některých diskuzích na internetu se dočítám, že jsou i jiné možnosti nákazy, proto by mě zajímalo, jak to tedy je.. Tvrdí, že je nutné, abychom se přeléčili oba, Oběma nám naordinovala 2x denně doxybene 200 mg (po 10 dnů), je to vhodná dávka? Poslední dotaz, maminka mého přítele to konzultovala se svou gyn a ta ji podala úplně rozdílné info - partner nemusí být nakažen, nemusí se léčit doxybene ani jinými ATB, a nemoc je přenosná i v bazénech, v saunách, atd.. Jsem z toho poměrně rozhozená a zajímal by mě tedy další názor - jaká je tedy skutečnost a jak je možné, že se dvě doktorky takhle rozcházejí v informacích. předem mnokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přenos pohl. stykem je častý, ale ne jediný. Partner má infekci s největší pravděpodobností, léčba Vás obou je určitě na místě. a je adekvátní. Během léčby je dobré nemít styk.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: