Mykoplazmata na pruduskach v tehotenstvi

Dobry den, jsem 16+2tt a pred mesicem mi byly v krvi nalezena pruduskova mykoplazmata. Azitromycin mi nezabral a lekar mi nechce dat dalsi atb,aby neposkodil miminko.Stale pokaslavam,ryma ustoupila,sem tam zvysena teplota a unava. Zajima me,jaky vliv maji mykoplazmata na miminko?Muze mit nejake respiracni problemy po porodu?A jakou lecbu/postup byste doporucil/a mne? Predem dekuji za odpoved a preji pekny den, Veronika

Odpověď odborníka:

dobrý den, na vývoj dítěte či porod a další následný vývoj by infekce mykoplasmatem neměla mít vliv. Je dobře, že jste byla přeléčena azitromycinem, a nemáte-li extrémní obtíže (horečky apod.), pak bych taky už další antibioti,a nedával.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: