Mykoplazmy a ureaplazmy

Dobry den, cca tristvrte roka mam diagnostikovane mykoplazmy a ureaplazmy v posve, z mojho pohladu to preslo uz do chronickej fazy, pretoze chvilu mam pocit neprijemneho vytoku, chvilu nemam tento pocit. Vzdy po mikrobiologickom vysetreni je nalez na mykoplazmy a ureaplazmy pozitivny. Navyse mi diagnostikovali aj garnellu. Mam aj ranku na krcku maternice. Mam 28 rokov, este som nerodila, takze lekar mi nechce ranku vypalit. Prosim poradte mi, ako sa zbavim mykoplaziem a ureaplaziem ? Nie je to nebezpecne, ze by sa infekcia mohla rozsirit dalej do celeho tela, ked to tak dlho trva ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mykoplasmata a ureaplazmata bývají součástí normálního poševního prostředí u sexuálně aktivních osob. Příčinou zánětlivých obtíží mohou být, pokud dojde k jejich přemnožení. Jejich léčba je pak pomocí antibiotik, v případě Gardnerelly chemoterapeutiky. Nepřeléčený zánět může v budoucnu působit problémy s plodností.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x