Mykosa

Byl jsem u kožní lékařky kvůli, červeným tečkám na zádech. Doktorka mi řekla, že je to plíseň, zároveň jsem měl i něco podobného v oblasti kolem třísel, ale toto jsem kvůli studu nechtěl ukázat (bylo mi řečeno, že by mi to mělo pomoci i tam, že to je na všechnu plíseň. Předepsala mi nějaké antibiotika nebo antimikotikum na plíseň (název už nevím). Ze zad mi to nejprve zbělalo a po opálení úplně vymizelo, ale v oblasti kolem třísel mám pořád suchou odlupující se kůži (ale jen když se v této oblasti nepotím, když se potím, je spíš zarudlá). Nevíte co s tím? Děkuji

Odpověď odborníka:

Použijte Canesten crém 2x denně, nebo Pevaryl crém, jedenkrát denně promazávejte například bílou vazelínou z lékárny. Prevence mykosy je bavlněné prádlo. Nepoužívejte žádná parfémovaná mýdla, maximálně dětské mýdlo. V tříslech a na genitálu se mykosa léčí hůře než na zádech, ještě vydržte, pokud nebude ústup, budete muset opět k lékaři.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lupénka: kdy může nastoupit biologická léčba
Články: Lupénka: kdy může nastoupit biologická léčba
Psoriáza neboli lupénka je...
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Nově objevený protein pomůže k pevnějším kostem i štíhlejší postavě
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření krku
Články: Vyšetření krku
Co vás čeká při vyšetření...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Máte cukrovku? Hlídejte si zvýšené riziko vzniku rakoviny
Články: Máte cukrovku? Hlídejte si zvýšené riziko vzniku rakoviny
Vědci z Německého institutu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: