Mykosa

Dobrý den. Již 5. měsíc se léčím s vaginální mykosou. Paní doktorka mi provedla kultivaci, kde jsem měla pozitivní směs anaerobní mikroflory, výskyt escherichia coli a Staphylococca. Užívala jsem prášky D - klion, vaginální tablety D-klion, Clotrimazol, Candibene, Fermalac, ale bohužel mám stále pálení a svědění. Velice Vám děkuji za odpověď. Přeji hezký den. Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mykosa značí přemnožení kvasinek, ve výsledku kultivací žádné kvasinky nezmiňujete. Smíšená směs anerobní mikroflory a případně přítomnost dalších bakterií je typická pro bakteriální vaginosu. Doporučila bych týdenní antibiotickou terapii Dalacin nebo Entizol, vhodné je také doplnit laktobacily, tedy např. opět Fermalac.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: