Mykóza

Dobrý den, ráda bych se zeptala,jestli nějak ovlivňuje užívání hormonální antikoncepce vaginální mykózu, léčím se s ní už 3 měsíce,tak jsem se chtěla zeptat,jestli by vysazení napomohlo..

Odpověď odborníka:

Ano, hormonální antikoncepce je významným faktorem, který podporuje vznik vaginálních kvasinkových infekcí! Některé ženy po vysazení jsou dlouhodobě zcela bez obtíží. Estrogeny obsažené v antikoncepčních tabletách působí jako růstový faktor pro kvasinky.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: