Mykóza

Dobrý den, už tak půl roku mě trápí opakované mykózy. Od přítele to být nijak nemůže, protože dřív takový problém nikdy nebyl. Doktor mi dá vždy jen čípky, zkontroluje ph a odebere stěr, který je stejně vždy v pořádku. Minulý týden jsem měla svědění a červenou pochvu, tak jsem si koupila Candibene na 3 dny, ještě jsem mazala Fungicidin, teď je to sice o něco lepší, ale když přejedu přes klitoris, úplně mě to bolí a v pořádku to asi nebude. Navíc před ani po jsem styk s partnerem neměla, takže že by to na mě přenesl on není možné. Nohy mám v teple, cukry jako tyčinky, atd..jím přiměřeně. Už opravdu nevím co s tím, nemohlo by to být teď způsobené oslabenou imunitou?? Měla jsem virózu(přišlo mi to ale jako normální rýma). Beru antikoncepci Lindynette s nizkym obsahem hormonů - jestli to zase nemůže být tím? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Snížená imunita se může podílet na vzniku infekce,to je samozřejmé, není li úspěch jen s lokální léčbou bylo by na místě vyšetření partnera,protože on může mít mykozu bez jakýchkoliv příznaků, provést kultivační vyšetření spolu s citlivostí, případně na imunologii vakcinace příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: