Mykóza

Dobrý den, partner měl mykózu na přirození. Přeléčil dle rady lékaře Canestenem (léčba cca 3 týdny). Po 2 měsících se mu příznaky vrátily. Bylo mu doporučeno jeho lékařem, abych se přeléčila i já. Navštívila jsem gynekologa, předepsal vaginální kapsle (název již nevím - na 8 dnů) a mast Pimafucin (používala jsem 10 dnů). U mě se příznaky nijak neobjevily, ani před, ani během, ani po léčbě. Partner se opět léčil cca 3 týdny. Lze zjistit, zdali jsme dostatečně přeléčeni - a nejsme si vzájemně zdrojem mykózy? Jaká opatření máme podstoupit, aby se situace neopakovala? Hygienu pečlivě dodržujeme. Za radu děkuji.

Odpověď odborníka:

Ženy často trpí na chronické kvasinkové infekce, zvláště uživatelky hormonální antikoncepce. Příznaky ani nemusejí být. Je třeba kultivačně kvasinky vyloučit, pokud by byly opakovaně přítomny, pak opakovaně léčit. Můžete preventivně čas od času použít Fermalac vaginální tablety.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: