Mykoza

Dobrý den, omlouvám se, že vám napíšu takovou slohovku :D, ale rozepíšu to. Moje potíže začali asi před 4 měsíci, když jsem se poprvé nakazil mykózou (svědění, sloupavání kůže, divný zápach) asi od přítelkyně. Nikde jsem s tím nebyl a začal jsem používat Canesten asi 4 týdny. Potom mi přišlo, že to ještě není v pořádku, na žaludu byl takový zarudlý flek, ale řek jsem si, že to přejde. 2 týdny nato, když se vyléčila aj přítelkyně, jsem měl styk a po něm mě bolel a byl červený, tak jsme se milovali jen s kondómem, ale pořád potom bolel. Asi před měsícem se mi to vrátilo nanovo (sloupavani kůže, svědění..). Používal jsem znova canesten, až to zmizlo- zase až na červený flek. Šel jsem tedy za urologem, když jsem mu ukazoval flek, tak říkal, že to nic není ( on se většinou objeví po podráždění). Udělal mi testy a řekl, že jsem zdravej a že bolesti můžu mít z alergie na kondóm. I když před půl rokem jsem s kondómem problémy neměl. Šel jsem domů, ale vědel jsem, že nejsem ještě zdravý , tak jsem koupil tee trea oil mycí gel a každý den ho myju. Týden nato po orálním sexu mě to znova bolelo, snad ještě víc a začíná se mi zase slupovat pomalu kůže, která vždy po omytí zmizne a začíná me svědět. Bojím se, že to znova začne a ja už si nevím rady. Přítelkyně to dostala taky znova, asi jsem ji to předal, léčila to a teď nedávno byla u gynekoložky, která řekla, že je už zdravá. Prostě po sexu (s kondomem), masturbaci mě bolí, je červený jako by podrážděný a začíná asi zase mykóza. Za jiným urologem se mi nechce , jsem strašně nervózní a problém nedokážu pořádně napsat, hlavne většinou vypadá, jako by s ním vážně nic nebylo.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Michael. Vy jste zdárný příklad toho, jak se samoléčba zbytečně prodlužuje ( a taky prodražuje) a nikam nevede. V první řadě- určitě jste si infekci předávali s Vaší partnerkou dokola, protože jste nebyli oba léčení součastně, což je primární chyba. Taky nevíme, zda se opravdu jedná o kvasinky ( pomohlo by kultivační vyšetření - stěry z kůže penisu, ústí očové trubice a u přítelkyně taky stěr z pochvy). Je celkem možné, že jste byl nakažen kandidovou infekcí, ale dlouhou léčbou si kvasinky mohli na Canesten vypěstovat rezistenci. Taky je možné, že Canesten nebyl na dáného původce nemoci dostatečně účinný, tak jste si vypěstoval chronický zánět, který už má jenom mírnou formu - proot máte potíže jenom po podráždění. Poradím Vám zajít na dermatologickou ambulanci, sebou si vemte nález gynekolog. vyšetření Vaší přítelkyně ( či výsledek kultivace, jestli ho má k dispozici) nebo aspoň název léku, který užívala a pomohl ji. To pomůže lékaři zorientovat se, o jakou infekci nejspíš půjde. Taky by bylo vhodné vyloučit chlamýdiovou a ureaplazmatickou infekci. Taky je důležitá sexuální abstinence po dobu terapie, a partnerská věrnost by měla být samozřejmostí.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: