Mykóza?

Dobrý deň, mám 14 rokov a moj problém je, že pred dvoma dňami som si pri kúpaíi na predkožke všimol biely, mierne zapáchajúci povlak, tak som ho umyl. A na druhý deň ráno som si pri močení všimol priesvitný výtok, zapáchajúci tak isto, ako ten povlak. Dnes je to už druhý deň a výtoky mám stále, myslím že mi idú od žaluda, ale nie sú veľké, je to len pár kvapiek. Keď začínam močiť, cítim slabé pálenie a občas počas dňa pálenie, ktore je velmi nevýrazné a slabé. Inak je všetko v poriadku. Prosím vás, myslíte, že može ísť o mykózu alebo o dáku chorobu a mal by som navštíviť doktora? (bol by som radšej, keby som k doktorovy nemusel).

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, Tomáš. Podľa všetkého máte zápal močových ciest - svedčí preto výtok i pálenie (odborně dysurie). Pridružiť sa možu aj pocity častého nutkania na močenie, bolesti v podbrušku či krv v moči. To, či sa jedná o kvasinkovú či bakteriálnu infekciu určí mikrobiologické kultivačné vyšetrenie moči. Rozlíšiť ich je doležité pre správnu voľbu lieku - kvasinkové infekcie sa liečia antimykotikmi, bakteriálne antibiotikmi. Návšteva u lékára je teda potrebná, ale možte byť bez obáv, lékár Vám odoberie vzorku moči, z ktorej zistí všetko potrebné. Vyšetrenie intímnych partií v takýchto prípadoch obvykle nie je potrebné.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nový defibrilátor se nedotýká srdce. Přesto je dokáže spolehlivě hlídat
Infekce močových cest
Články: Infekce močových cest
Prochladnutí organismu může...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Články: Nádor ve střevě odhalí najisto pouze kolonoskopie
Lidé s nespecifickými...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Články: I obyčejná chřipka může vážně ohrozit srdce
Některé z onemocnění srdce...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: