Mykóza?

Dobrý den, již 4. den mne trápí svědění na klitorisu a v jeho okolí (bílý povlak). Kůže v okolí klitorisu je jakoby "roztrhlá" (i na hrázi), doprovází to žlutý výtok. Od pondělí užívám antibiotika Curam (ne na výše uvedený problém), tento problém jsem však pociťovala již od neděle. Téměř dva měsíce v kuse jsem byla nemocná (rýma, kašel) - vždy jsem to přechodila, nenacházela jsem se v ČR. Po koupání v řece jsem měla slabý, avšak žlutý, výtok, ovšem ne problémy se svěděním. K tomu jsem chytila zánět spojivek a nyní se léčím antibiotiky (curam) na infekční zánět dutin. Může to vše přispět k oslabené imunitě a jedná se zde tedy pouze o oslabení organismu a následný vznik např. mykózy, nebo máte podezření na jinou pohlavní chorobu? Puchýřky v okolí genitálií jsem nenalezla. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Při antibioticích je mykoza častou komplikací, zajděte na gynekologii kde z kultivace a mikrobního obrazu poševního určí, zda se o mykozu jedná a podle výsledků vám nasadí léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měření nitroočního tlaku
Články: Měření nitroočního tlaku
Měření nitroočního tlaku je...
Nervy
Články: Nervy
Nervová soustava slouží k...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: