Mykóza?

Dobrý den, dotazuji se už asi potřetí, omlouvám se za opakování některých fakt. Na konci srpna mě začala svědit pochva, okamžitě jsem navštívila svého gynekologa. Určil, že se jedná o kvasinku, nasadil forcan a 2 tablety lomexinu600. Bez úspěchu. Dále jsem užila 6 poševních tablet candibene, pořád bez výsledku. Mezitím zjištěna v pochvě e-coli. Po dobrání candibene jsem aplikovala po 7 dní krém dalacin. Lékař konstatoval, že pochva je čistá, bez zánětu, nicméně doporučil ještě 6 poševních tablet clotrimazolu. Po celou dobu jsem aplikovala i krém candibene. Clotrimazolové tablety jsem dobrala teď v sobotu. Od neděle aplikuji na doporučení lékaře probiotický krém ellen a to 2x denně. Od soboty jsem začala užívat preventivně Candivac. V úterý jsem začala pociťovat mírné pálení a řezání na konci vnitřních pysků. Dnes (středa) se potíže stupňovaly, teď večer cítím silné pálení až řezání i v pochvě, která je červená. Začervenání pozoruji i zvnějšku. Pálení uvnitř cítím více jakoby na levé straně. Výtok nemám, ale ten jsem neměla po celou dobu. Je možné, že by se nejednalo o mykózu, ale o laktobacilózu a pochva by reagovala na probiotický krém? Od soboty mám i alergickou vyrážku po celém těle, na vyšetření jsem teprve objednaná. Můžu tak reagovat na Candivac? Moc děkuji za radu, už jsem opravdu zoufalá.

Odpověď odborníka:

Pokud máte vyrážku po celém těle,může se jednat o alergickou reakci, Candivac se skládá Kapsle z materiálu rostlinného původu Složení 1 kapsle obsahuje 5 mg aktivní substance, připravené lyofilizací inaktivovaných mikroorganismů: Candida albicans lysatum cryodessicatum (CCM 8355) 0,83 mg Candida krusei lysatum cryodessicatum (CCM 8357) 0,83 mg Candida glabrata lysatum cryodessicatum (CCM 8356) 0,83 mg Propionibacterium acnes lysatum cryodessicatum (CCM 7083) 2,50 mg Kontraindikace Nesmí se užívat při přecitlivělosti na některou z použitých složek Může se jednat o reakci na některou přídatnou látku,nejlépe vysaďte vše co užíváte,ke zklidnění genitálu použijte sedací koupele z odvaru řepíčku a navštivte neprodleně kožní oddělení,aby se stanovilo,zda je to alergická reakce a podle toho se zvolí další postup. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: