Mykóza a e-coli

Dobrý den, už třetí týden mám poševní mykózu a to poprvé. Nereaguje na léčbu, po návštěvě lékaře jsem užila forcan, zavedla lomexin600 (2x), problémy neustoupily, kvasinky?a se rozšířila až kolem konečníku (i nahoru). Lékař předepsal 6tbl candibene a krém cand. Nezabralo. Po stěrech zjištěno, že je v pochvě e-coli. Od včerejška aplikuji Dalacin (7dnů) a nadále krém candibene, poté mám zavádět 6tbl clotrimazolu. Je e-coli příčinou přetrvávání a neléčení kvasinky? Když odejde e-coli, odejde i kvasinka? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ne,jedná se o zcela rozdílné kmeny proto je nutná současná léčba jak kvasinek tak i E. colli tato není příčinou přetrvávání kvasinek a také by bez léčby cílené na ni by sama s kvasinkami nevymizela.U kvasinek je vhodná i současná léčba partnera. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Transplantace dásně v zubařském křesle
Články: Transplantace dásně v zubařském křesle
Existuje několik zákroků...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Články: Šňupání tabáku je stejně nebezpečné jako jeho kouření
Tabák. Rostlinka z Nového...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: