Mykoza a otěhotnění

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás o radu, s partnerem se snažíme asi 2 měsíce o miminko, ale již minulý měsíc se mi stalo, že po ovulaci jsem mírně špinila (asi dva dny) a měla jsem takový divný pocit kolem pochvy - nebylo to ani svědění ani pálení, to pak odeznělo. Tento měsíc opět po ovulaci, během níž jsme se s přítelem snažili skoro denně, tak se u mě objevila zřejmě mykoza - pochva svědí, je zarudlá a mám mírný bílý výtok. Mohlo by to být způsobeno častým stykem? Hned jsem se začala mazat Canestenem, v pondělí zajdu do lékárny pro nějaký přípravek, ale bojím se, aby se to neopakovalo. Četla jsem, že pokud bych byla těhotná, tak se nedoporučuje užívat přípravky na léčbu mykozy...Nebo tyto potíže také můžou způsobovat hormony? Ovulaci vždy poznám tak, že mě bolí podbřišek... Máte nějakou radu. Předem děkuji. Hezký den

Odpověď odborníka:

Nejrozumnější cesta je navštívit gynekologii zhotoví kultivaci a mikrobní obraz poševní a podle výsledku nasadí případně adekvátní léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x