Mykóza a přecitlivělost na fermalac

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně mykózy, kterou jsem po vyšetření přeléčila nejdříve čípky Clotrimazolem AL 200 a po doznívajících potížích ještě mastí Macmiror complex (zaváděno dovnitř i ven).Týden teď jsem již měla můj obvyklý zdravý výtok,jím laktobacily, dokonce i zavádím Fermalac po léčbě, avšak včera jsem zavedla čípek Fermalac a náhle jsem natekla a trochu bolestivou pochvu mám,výtok normální s menšími hrudkami (asi z čípku). Je možné, že jsem přecitlivělá na nějakou složku v čípku? Ještě musím dodat, že při gynekologickém vyšetření mi nebyla udělána kultivace, mykóza asi byla jasná ihned od vidění a příznaků. Děkuji Vám moc předem za odpověď. Nikol

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je možné, že se u Vás objevila přecitlivělost, v tom případě stačí vysadit užívání Fermalac globulí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: