Mykoza a těhotenství

Dobrý den. Asi dva měsíce se léčím s mykozou...na chvíli zmizí a pak se zase objeví. S manželem bychom měli rádi miminko a já nevím, zda může mykoza nějak ovlivnit vývoj plodu. Nyni užívám fermalac. V případě, že mykoza těhotenství nevadí, kolik dní mám po dobrání tablet s pokusem o otěhotnění počkat? Velmi Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě opakování mykózy je zapotřebí dlouhodobé léčby, tedy minimálně 15 denní. Fermalac je výborný doplněk prevence vaginálních infekcí, tedy i mykóz. Důležité je také, abyste dodržovala přiměřeně hygienu, zejména vynechala tanga, nebavlněné spodní prádlo, těsné kalhoty a omezila sladké. Po léčbě se můžete ihned pustit do plánování těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Články: Máte bolesti při sexu? Nejste samy...
Milování většinou bývá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x