Mykóza - nakažení partnera

Dobrý den, v součastné době se léčím s vag. mykozou, kterou jsem dostala po užívání antibiotik, ale mezitím než jsem začla s léčbou, jsme měli s partnerem pohl. styk., chtěla bych se zeptat, zda by se měl partner také přeléčit, i přesto, že se u něj žádné problémy neobjevili, je možnost, že jsem ho také nakazila?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud partner nemá žádné potíže, není třeba, aby se léčil. Možnost nákazy partnera od ženy je obecně menší než partnerky od muže. Pokud je partner zdráv, má v pořádku imunitní systém a neprojevují se něj příznaky kasinkové inekci, má štěst a nákaze se vyhnul.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Články: Nejčastější úrazy kolene: zaměřeno na kloubní vazy
Poranění zkřížených a...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Dostupnost biologické léčby je omezená. Přesto ji lze získat
Články: Dostupnost biologické léčby je omezená. Přesto ji lze získat
Moderní, jedinečná a drahá...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
„Drátkem“ na křečové žíly
Články: „Drátkem“ na křečové žíly
Možností, jak se zbavit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x