Mykóza nehtů

Dobrý den, delší dobu mě trápí mykóza nehtu na jednom prstu na ruce. Téměř 2 měsíce používám na doporučení lékaře exoderil vodičku a poctivě aplikuji 2x denně - bohužel téměř bez žádného výsledku. Připadá mi, jakoby mykózou byla napadena především kůže pod nehtem a nehet sám jen sekundárně a exoderil se přes něj dostatečně nedostane. Je to možné? Vše začalo drobným oddělením nehtu od lůžka na špičce prstu, které postupovalo cca do půlky nehtu - kůže pod nehtem je úplně suchá a odlupuje se. Nebylo by lepší (rychlejší) odstranit postiženou část nehtu například sadou na nehty Canesten? Je možné kombinovat s exoderilem? Je to nepříjemné nejen po vizuální stránce, ale obávám se například i přenesení na partnerku při neopatrnosti. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ano, sadu Canespor je možné použít ke změkčení a odstranění postižené nehtové ploténky, poté pokračovat v ošetření Exoderilem. Doporučil bych Vám nicméně návštěvu dermatologa, který by Vám mohl také předepsat speciální léčivý nehtový lak či zvážit nasazení celkové antimykotické terapie.

MUDr. Jaroslav Urbánek
MUDr. Jaroslav Urbánek

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: soukromá kožní ambulance, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: