Mykoza penisu ?

Dobrý den, po sexu s partnerkou (dlouhodobou) jsem druhý den zpozoroval zarudnuté části penisu, říkal jsem si, že to zřejmě bude mykoza tak jsem začal používat krém Gyno-Pevaril 50, který používala moje přítelkyně na mykozu a na kterém je psané, že je vhodný i k léčbě partnera. Nepomohl, tak jsem začal používat canesten, ale problém vygradoval do stavu, kdy se mi lehce zůžila předkožka, v nestopořeném stavu lze přetáhnout bezbolestně, ale ve stopořeném stavu kůže pálí a štípe a je podrážděná. Je tenhle problém způsoben opět jenom kvasinkovou infekcí a časem odejde i s ostatními problémy nebo je to něco horšího? Je nutná obřízka, nebo lze po užívání antibiotik a protimykotické masti onu předkožku dát znovu do původního stavu? Nikde jsem se nedočetl zda se dá předkožka po infekci znovu obnovit do původního stavu nebo jestli je opravdu nutná obřízka, děkuji za odpověď. Petr

Odpověď odborníka:

V případě opakovaných nebo chronicky probíhajících zánětů předkožky, kdy dojde k jejímu zúžení, je nejvhodnějším řešením obřízka.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: