Mykóza pohlavního orgánu u muže

Již položený dotaz: Dobrý den, již před pár měsíci jsem dostal od partnerky mykózu, léčil jsem ji mastí Canesten, po více jak měsíci se mi vrátila, opět jsem použil mast Canesten, nyní, po dalších 3 měsících mám pocit že to není úplně v pořádku (občas v intimních partiích divné pocity,pocity horka, lehké svědění) jiné projevy se už neobjevují, mám pocit že to asi není zcela úplně vyléčené, má cenu i nyní chodit k lékaři, když ty hlavní příznaky se již neobjevují?. Chtěl bych se toho úplně zbavit abych případně nebyl přenašeč. Existují nějaká antibiotika na lékařský předpis, která 100% zabírají ?Děkuji za odpověď Odpověď odborníka: Je možné provést stěr z kůže a pokud by se kvasinka prokázala, existují i léky k celkovému užívání, které 100% zaberou. Ale spíše se domnívám, že ve vašem případě již o vyloženou infekci nejde. navíc v případě nechráněného styku s jakoukoli partnerkou budete mít vždy riziko nové infekce, protože kvasinkové poševní infekce, zvláště u žen užívajících hormonální antikoncepci, jsou velice časté. Moje reakce: Dobrý den, výtěr byl v pořádku. Nicméně občasné lehké svědění a občasné červené jakoby tečky se občas objeví, přijde mi že je i takový netypický zápach po přetažení předkožky a časté povlaky. Je možné užívat ty antibiotika co 100% zaberou pro úplné vymizení příznaků a nebo to nedoporučujete, zbavím se toho vůbec někdy? Poraďte mi, prosím. Rád bych se toho zbavil nadobro pokud to ovšem lze. Nikdy předtím jsem podobnými problémy netrpěl. Děkuji Vám za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud vaše partnerka není zcela vyléčená, a to bývá velmi často, při každém nechráněném pohlavním styku na vás znovu přenáší infekci. Nicméně muži v tomto ohledu mají oproti ženám výhodu, jejich kůže není vhodným sustrátem pro kvasinky a tak se přenašečem vpodstatě nemůžete stát. Zdrojem bývá vždy partnerka. Pokud máte pochybnosti, neche si udělat stěr z kůže. Pokud by se kvasinka prokázala, lze ji velmi snadno kterýmkoli krémem s antimykotiky zlikvidovat. Ale jak již jsem uvedla, při každém novém nechráněném pohlavním styku se můžete infikovat znovu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: