Mykóza v oblasti třísel

Dobrý den, po mykóze v meziprstí na pravé noze, kdy zasažená oblast hodně svěděla a kdy se při vyléčení po čase vracela, se cca po roce podobné příznaky objevily u levého třísla v malém rozsahu, cca 2 cm čtvereční. Postupně se to však rozšiřuje včetně zasažení části šourku a zvyšuje se svědivost. Začal jsem si to krémovat Canesporem, který se zdá účinkuje a docela rychle. Chci se nicméně zeptat, zda tento krém můžu aplikovat i na zasaženou oblast šourku, zda nemůže dojít k nějakému negativnímu vlivu třeba na varlata (rakovina, ovlivnění reprodukčních schopností apod.)? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se jedná o kvasinkovou infekci ze zapaření. Canesten je vhodný používat i do okolí poškozené kůže, aplikuje se 2x denně a dlouhodobě, cca 5-6 týdnů. Nežádoucí účinky ve smyslu poruch reprodukce by být neměly, ani by neměl vyvolat rakovinu, LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: