Myoglobin

V důsledku léčby lékem Ezetrol mám již přes 4 měsíce po vysazení zvýšenou hladinu myoglobinu - 114 (svalový enzym signalizující poškození kosterního svalstva). Stav se nelepší, (spíše naopak, za měsíc se hladina zvýšila o 20) a významným způsobem zhoršuje mojí kvalitu života. Lékařka krčí rameny a radí mi klidový režim. To podle mně není řešení, jelikož dle mého názoru se jedná o intoxikaci lékem a to asi samo nevyšumí. Navíc je myoglobin toxický pro ledviny. Poradí mi někdo kam se mám s tímto problémem obrátit? Děkuji za případnou radu. J.

Odpověď odborníka:

Hladina myoglobinu by po vysazení Ezetrolu a relativním klidu (výluka výkonostního sportu či těžké fyzické práce) měla rychle klesnout k normě.Neberete zároveň jiné hypolipidemikum?-ze skupiny statinů či fibrátů? V každém minimálně krajském městě,tedy u vás zcela jistě v Plzni,je poradna pro poruchu lipidového metabolismu (v Plzni to velmi pravděpodobně bude u pí prof.dr Rosolové ve FN) ,kam Vás Váš lékař může doporučit ke konziliárnímu vyšetření.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: