Myokarditída?

Pekný deň prajem. V lete som bol nachladený, mal som aj mierne zvýšenú teplotu, ale nevyležal som to, bolo to na dovolenke, dokonca som si bol aj zaplávať. Neskôr ma začalo pichať pri srdci a večer pred spaním som mal silnejšie búšenie srdca. Po návrate domov som bol pri doktorke. urobili mi asi ekg, alebo ultrazvuk srdca, chodila v okolí srdca nejakým prístrojom a bolo to zobrazené na nejakej obrazovke. Nič nezistila, akurát mi predpísala magnesium. V správe sa píše myokard: dobrý. Ale pichanie pri srdci pociťujem stále, 2 mesiace po vyšetrení, môže to byť od patere? Nie je možné, že na vyšetrení sa neprišlo na tú myokarditídu? Často som nachladený.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte potíže již dva měsíce, akutní myokarditida je velmi nepravděpodobná. Může se jednat o potíže s páteří nebo mezižeberním svalem. Doporučuji vyzkoušet léky na bolest, např. Ibalgin, Ibumax 4 tbl. denně. Pokud potíže přejdou, bude se pravděpodobně jednat o problémy s páteří. V případě přetrvávání potíží bude vhodné navštívit praktického lékaře.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: