Myom

Dobrý den mamince našly myom na děloze.ale ona se bojí a odmítla operaci.myom je poměrně velký.bojí se o ní.jaká by mohla nastat ryzika?předpokládá že pokud pan doktor vysloveně doporučil operaci tak je potřeba.mamince je 49 let.vloni ji zemřel bratr na rakovinu.četla sem že myom je nezhoubný.je to pravda nebo může být i zhoubný?mám jí dál přesvědčovat o operaci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jak je velký apod. Pokud byla doporučena operace, bylo by dobré vše konzultovat s lékařem, který operaci doporučil. Zda jsou i jiné možnosti. Zhoubné myomy se mohou vyskytnout, jsou vzácné, ale nerozlišitelné od nezhoubných (myšleno ultrazvukem).

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: