Myom

Mám 2,6mm myom a je mi 38 let. Chci se zeptat zda je to nějaký problém pro případné těhotenství. Můžu v klidu otěhotnět i s s tímto myomem a nemusím se obávat nějakých komplikací? Vedou myomy často k potratům?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myom není velký, nemusel by bránit normálnímu průběhu gravidity. Důležité je také, kde je lokalizovaný. Obecně jsou těhotenství žen s myomy na děloze brána jako riziková. Takové těhotné jsou více ohroženy potraty, krvácením, a dalšími komplikacemi těhotenství porodu i šestinedělí.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nespecifické střevní záněty: co jíst a čemu se vyhnout
Oční projevy alergie
Články: Oční projevy alergie
Zánět spojivek může mít...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: