Myom 8 cm-nemohu být těhotná

Doktor gynekolog me pres ultrazvuk diagnostikoval myom 8 cm velký nemohlo by se jednat o těhotenství-krev me nebral mam normálně pravidelny menzes-poznal by to -Děkuji za odpověď co mam dělat teď jsem chtěla mit děti-zatim jsem je neměla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myom a těhotenství na ultarzvuku vypadají dostatečně rozdílně na to, aby to lékař bezpečně poznal. Navíc při těhotenství stoupá v krvi a moči hormon HCG (tj.měla byste pozitivní těhotenský test), při myomu nikoli. Stran léčby myomu se domluvte se svým gynekologem - pokud plánujete mít děti, je maximální snaha odstranit pouze myom a dělohu ponechat, je-li to možné (záleží, jak je myom prorostlý stěnou dělohy, jak moc je prorostlý cévami atd.). To samé platí pro úvahu, jak by přítomnost myomu vadila těhotenství (záleží, kde je myom, jak moc prorůstá stěnu dělohy atd.).

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x