Myom

Dobrý den, mám dvě děti. S manželem by jsme si ještě moc přáli jedno miminko. Mám na děloze asi tři roky ani ne dvoucentimetrový myom vpravo dole. Chtěla jsem jít na odstranění, ale nebylo mi doporučeno, kvůli funkčnosti dělohy. Chtěla bych se zeptat, jakou mám možnost otěhotnět a donosit miminko vpořádku? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Myom sám o sobě může být příčinou neplodnosti nebo může vést k potratu . Pokud je odstraněn, ztenčuje se v místě odstranění děložní stěna a vzniká jizvení a to potom nemusí vydržet napětí rostoucí dělohy a může dojít i k jejímu prasknutí. Zeptejte se svého gynekologa na konzervativní ( neoperativní) možnosti léčby.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Vyšetření štítné žlázy
Články: Vyšetření štítné žlázy
Vyšetření štítné žlázy je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: