Myom a jako prevence zvětšování mirena

Dobrý den. Je mi 44, mám rostroušenou sklerózu asi 11 let, jsem stabilizovaná, mám injekční léčbu, hormonální antikoncepci nemám žádnou, mám dvě děti (dospělé). Menzes mívam ne úplně pravidelně a silně.Na pr. prohl. mi byla ultrazvukem zjištěna cista 4 cm. Dr mi doporučuje Mirenu. Je pro mě dost náročná finančně, ale pokud by to bylo nutné.... Chtěla bych se zeptat, zda opravdu může zabránit rychlému rústu cisty a jestli by nebylo možné jiné řešení s ohledem k mé nemoci. Budoucí operaci bych se určitě ráda vyhnula. A jak moc je Mirena bezpečná a kvalitní. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se skutečně jedná po cystu na vaječníku, tak zavedení Mireny ani jiného nitroděložního tělíska ji nijak neovlivni. Mirena je bezpečná a moderní antikoncepce, která se používá u žen, které z různých důvodů hormonální antikoncepci nechtějí či nemohou. Dále se s výhodou používá u žen, které mají silnou, nepravidelnou, bolestivou...menstruaci.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Doplňujici otázka | Od: Věra | 22.10.2015 11:33
Děkuji za odpověď. Ještě bych se ráda zeptala na to jestl je
tedy nějaká možnost ovlivnit růst myomu. Děkuji
reagovat
re:Doplňujici otázka | Od: uLékaře.cz | 26.10.2015 13:09
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste doplňující dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: