Myom a těhotenství

Mám 4 roky po operaci myomu na děloze, rok a půl po porodu císařským řezem v 37tt. Při kontrole mi lékař našel na děloze nový myom-zatim 12mm. Jinak jsem prý v pořádku. Můu uvažovat o dalším těhotenství a jaká jsou rizika? Je mi 31let. Dík za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o dalším těhotenství uvažovat můžete (doporučuji ale to předem zkonzultovat s gynekologem, který zná Váš celkový stav a přesné uložení myomu i další podrobnosti). Je pravděpodobné, že bude opět nutné provést císařský řez. Nelze vyloučit riziko, že myom bude růst nebo že se objeví další, většinou ale problém nebývá.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: