| Nápověda

Myom na děloze

  • Dotaz od: Iva
  • Publikováno: 28.3.2012

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 50 let a před 10 lety mi odtstranili vaječník i s cystou - měla jsem velké problémy při menstruaci, bolesti, silné krvácení. Po operaci mi ihned nastoupila menopoauza, kterou celkem dobře zvládám bez hormonální léčby. Teď mi našli další cystu na druhém vaječníku a navíc( při vyšetření prim. gynekologie) myom vel. 4,5x4 cm na děloze ( i když moje gynekoložka žádný myom neobjevila)a doporučili mi odstranění dělohy rozřezáním břicha. Momentálně čekám na výsledky histologie po odebrání vzorků sliznice. Krevní testy tumor markery i ostatní testy mám zcela vpořádku. V současné době ani dříve jsem neměla a nemám žádné problémy. Na operaci jít nechci a mám takový dojem, že mě do ní tlačí, aby naplnily oddělení, kterému hrozí uzavření. Ale i kdyby to nebyla pravda na operaci jít nechci, samozřejmě pokud bude histogie v pořádku. Prosím poraďte mi je možné, že myom sám zmizí?, nebo když na operaci nepůjdu může se to"zvrhnout" v rakovinu, nikdo v naší rodině rakovinu žádného druhu neměl. Děkuji

Odpověď odborníka:

Myomy se s postupujícím vyhasínáním ovariální činnosti postupně většinou zmenšují, ale je- li tam myom a jestě k tomu cysta na vaječníku-nepíšete jak veliká - spíše bych se přikláněl k operačnímu řešení.Do operace vás nikdo tlačit nebude,sdělí vám,co by bylo pro vás nejlepší řešení a rozhodnutí zda na doporučení dáte je zcela na vás. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Železniční nemocnice Praha

 
Sleva na léky:
Jako uživatel uLékaře.cz získáváte slevu. Slevový kupón zde.
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
  • Masturbace Je normální, že když jsem přes víkend doma tak masturbuju i 3x denně...
  • Vstup do pochvy Mám takový problém. když mám pohl. styk, můj partner když do mě...
  • Jsem alergik, ... Jsem alergik, od podzimu chodím na injekce na alergii...
  • Bezradná Pane doktore.Není to tak dlouho co jsem Vám psala o potížích s výtokem...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Naposledy čtené: