Myom v děloze

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Je mi 20let a dneska jsem byla u své gynekoložky ta mi na ultrazvuku řekla že našla myom,ale že má jen pár milimetrů a tak to nebudeme nijak řešit.Na internetu jsem ale četla že nádor roste spoustu let a že může způsobit neplodnost nebo samovolné potraty.První miminko plánuji tak za 4 roky a moc se bojím že do té doby naroste natolik že už miminko nebudu moct mít.Co mám tedy dělat?Moc děkuju za radu.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pár mm nic není, je akorát třeba chodit na pravidelné prohlídky a kontrolovat UZ. I ženy s myome 6cm odnosily v pořádku miminko:) rozhodně bych se tím teď nestresovala:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: