Myom v děloze

Dobrý den, při menstruaci jsem hodně moc krvácela a tak jsem šla ke gynekologovi a ten mi zjistil myom 22mm a doporučil odstranit dělohu, když jsem se šla objednat do nemocnice primář mi místo operace dal antikoncepci, aby zastavil to krvácení. Už mám 2 děti císařským řezem a podvázané vaječníky.Myom prý prorůstá dělohou. Paní doktorko prosím vás co by jste dělala operovala mě nebo ne je mi pouhých 31 let. děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu,že jste mladá, bych operaci dělohy nechlala jako krajní řešení. Postupovala bych jako gynekolog v nemocnici s tím, že bych si Vás pozvala za 6M na kontrolní UZ, jestli myom roste nebo ne. Myom 22mm není nic závažného, myom 60mm by se měl začít pomalu řešit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x