Myomy

Chci se zeptat v rodině bylo rakoviné onemocnění .Babicka měla rakovinu dělohy a vaječníků .Já mam problémy s mimo menstruačním krvácením a bolestmi v levém podbřišku na ultrazvuku zatím zjištěny dva myomy je tu možnost že se u mě projeví nemoc co měla babička?Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nebojte se, myomy jsou nezhoubné nádory a jsou v populaci velmi časté, i u těch, kde není pozitivní rodinná anamnéza.
Zvýšeného rizika rakoviny u pacientky se hlavně bojíme, pokud byla rakovina u dvou a více rodinných přslušníků.
Pokud budete dbát na to, abyste docházela na gyn. prevenci 2x ročně a budete si hlídat mammografii od 45. roku, bude Vaše prevence dostatečná.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: