Myomy

Dobrý den, je mi 44 let a již rok mám v děloze myomy. Ale nyní se začaly zvětšovat a místo dvou mám tři. Ten jeden je přes 3 cm velký. Navíc při menstruaci mám 2. a 3. den velké krvácení a bolesti v podbříšku a menstruace je nepravidelná ve smyslu toho, že ji třeba pak 2 dny vůbec nemám a opět mi začne, ještě se stále posouvá. Lékař navrhuje odstranit dělohu. Můj dotaz zní, nebylo by lepší odstranit i vaječníky? A jak je dlouhá rekonvalescence po obou zákrocích. Moc děkuji za odpověď Bartoňová Pálková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, současné odstranění vaječníků ve velké míře závisí na Vašem rozhodnutí a následující dohodě s Vaším lékařem. Co musíte vědět je to, že odstranění vaječníků přivodí náhlou menopausu. Zotavení po obou zákrocích je stejně dlouhé. Několikadenní hospitalizace a následuje dodržování přiměřeného klidového režimu a také zvýšené hygieny po dobu 6 týdnů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: