Myomy

Dobrý den,v roce 2009 mi při diagnostické laparoskopii z důvodu neplodnosti, lékaři odstranili několik malých myomů z povrchu dělohy.v roce 2011 jsem rodila císařským řezem a lékaři mi řekli,že n povrchu dělohy mám opět mlé myomky.Zajímlo by mě jestli jde nějak zjitit zda se nezvětšují.Když při ultrazvukovém vyšetření u OL mám dělohu čistou. Dělá mi ale vaginální sono. Později plánuji ještě další dítě, ale až za několik let. Tak zda bude zase nutnépřed tím podstoupit laparoskopii. A zda by bylo teď vhodné užívat antikoncepci. Děkuji za odpověď, je mi 32 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepce Vám moc nepomůže, sledovala bych růst myomů na UZ. Na Uz nejsou vidět ty maličké. Nebylo by špatné pouvažovat o mimču dříve než za několik let. Tak do dvou let ideálně. Ty myomu můžou začít růst.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: