Myomy, poruchy cyklu a ha

Dobrý den, je mi 45 let, 7 let mám diagnost. 2 myomy - 3 cm a 4,2cm, poslední 3 roky kvůli silné menstr. užívám HA YAZ. Poslední 4 měsíce ale začínám špinit u cca17 růžové tabl. a nyní nevím, zda to může být již věkem/přechod/, myomy nebo i sníženou funkcí štítné žlázy, u které ale nemám hodnoty nijak hrozné. Nevím co dělat, zda vydržet nebo p. doktorka doporučuje hysteroskopii popř. odstranění dělohy- což ale moc nechci. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejpravděpodobnější příčinou se zdají být myomy. Hysteroskopie a odstranění dělohy je rozumné řešení, záleží samozřejmě na vašem rozhodnutí. Hysteroskopicky se vyloučí případné patologie v dutině děložní, odstranění dělohy vás navždy zbaví problémů s nepravidelnostmi krvácení. Myomy mohou zvětšit velikost, pokud byste se rozhodla k odstranění dělohy později, mohlo by se již jednat o komplikovanější výkon vzhledem k velikosti myomů.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: